POLITIKING ( https://politik.forum.st )


Join the forum, it's quick and easy

POLITIKING ( https://politik.forum.st )
POLITIKING ( https://politik.forum.st )
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA

5 posters

Go down

Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA Empty Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA

Post  ataspokok Wed Jul 29, 2009 2:50 pm

Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA 2000102024647260611_rs
Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA Ppsmi+7
Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA Ppsmi+6

Oleh Ustaz Nasrudin Tantawi

1. Tarikh 1 Ogos 2009 adalah tarikh yang mesti dipahat dalam sejarah . Tarikh yang memansuhkan akta drakonian negara dengan himpunan raksasa seluruh rakyat prihatin menentang kezaliman di ibu negara KL jam 2 pm [ Sogo , Masjid Jamek , KL Central ] .

2. Serentak tarikh ini juga , semangat solidariti ummah bangkit berhimpun untuk menentang semua bentuk kezaliman termasuk tragedi yang menimpa Teoh setelah dijumpai terbunuh di Plaza Masalam sejurus disiasat oleh SPRM.

DARl SARANAN Dl ATAS Dl SERTAKAN TlPS2 KEPADA ORANG RAMAl YANG lNGlN TURUT SERTA SEMASA 1 OGOS 2009:-

1) Jangan lupa bawakan beg galas belakang.

2) bawakan alatan2 berikut di dalam beg tersebut seperti:-

a) Baju spare ( kot kot baju yang dipakai terkena sembur air najis hijau atau hari tu hujan...

b) plasitk sampah.. atau ape2 plastik.. untuk balut beg semasa hujan/kena semburan dan plastik utk tutup kepala semasa hujan..

c) air mneral.. botol kecil .. 2 atau 3 botol.. kalau larat pikul.. 10 pun tak ape..

d) tuala kecil.. untuk lap atau tutup muka semasa berdemo..

e) garam... utk dikemam/letak bawah lidah sekiranya anda di sembur air/gas pemedih mata.. petua..

f) gogal / penutup hidung.. utk elak/cegah semasa kena semburan..

g) guni... untuk tutup botol gas pemedih mata kalau dah dekat..

g) kamera / handphone yang boleh ambik gambar/photo.. boleh rakam le adegan2 yang tak senonoh dari FRU..

3) Datang awal sikit sebelum kul 2ptg.. sebaik2nya kul 10 pagi dah sampai ke tempat nak berdemo..

4) kalau boleh datang berkumpulan/group/member2.. dan berbincang mana nak jumpa selepas demo di satu tempat dan masa... kot2 mana le tahu.. tunggu punya tungggu.. member dah cabut awal.. dah sampai rumah.. tak guna punya member...

5) Jangan bawa barang2 yang membahayakan/mencederakan.. contohnya.. pisau, gunting, lastik, hammer, cangkul, benda2 tajam..

6) Berhemah semasa berdemo.. jangan gunakan bahasa kesat/kasar..
patuhi arahan ketua demo..

7) sebelum berangkat ke demo.. seelok2 bagitau le ke sedara2/bini/suami/kawan2/jiran/roomate yang boleh dipercayai.. kot2 mana le tau... kang tak balik2 rumah.. atau kena jamin kat lokap ke..


Last edited by ataspokok on Wed Aug 05, 2009 8:04 pm; edited 1 time in total
ataspokok
ataspokok
Admin
Admin

Posts : 72
Join date : 2009-07-28
Location : Klang Valley, Malezja

https://politik.forum.st

Back to top Go down

Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA Empty Re: Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA

Post  awang_trasher Wed Jul 29, 2009 6:57 pm

demo gi le, kawe nak kena balik kg ni Very Happy
awang_trasher
awang_trasher
Moderator
Moderator

Posts : 106
Join date : 2009-07-29
Location : Kluang, Johor

Back to top Go down

Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA Empty Re: Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA

Post  dynomite Fri Jul 31, 2009 6:09 pm

rase2 x blh g...ade kje
dynomite
dynomite
Moderator
Moderator

Posts : 56
Join date : 2009-07-31

Back to top Go down

Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA Empty Re: Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA

Post  angah108 Wed Aug 05, 2009 4:34 pm

test 1 test 2 test 3
angah108
angah108
Moderator
Moderator

Posts : 12
Join date : 2009-08-05

Back to top Go down

Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA Empty Re: Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA

Post  cogankata Wed Aug 05, 2009 11:39 pm

tips yang berguna

cogankata
Moderator
Moderator

Posts : 3
Join date : 2009-08-05

Back to top Go down

Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA Empty Re: Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA

Post  dynomite Wed Aug 05, 2009 11:46 pm

thnks...gme over..saya lock..jgn mrh tuan admin...heheheh
dynomite
dynomite
Moderator
Moderator

Posts : 56
Join date : 2009-07-31

Back to top Go down

Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA Empty Re: Tip2 berguna sebelum & semasa mengikuti DEMO ISA

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum